La Colla del Drac del Poble Nou som una associació que portem en l’ADN la voluntat d’innovació cultural i artística perquè estem convençuts que contribueix a fer més plena la vida social dels veïns i veïnes del Poblenou. Aquesta ja és la cinquena edició del Projecte Flor de Maig; Cultura, Convivència i Llibertat.
Volem oferir un espai de creació i de llibertat als artistes poblenovins que amb la seva aportació vulguin col·laborar a eixamplar aquest espai de cultura, convivència i llibertat que són les Festes de Maig del Poblenou.
Si centrem el tema de les obres en les flors és perquè són una element intrínsec de les Festes de Maig. Des dels seus inicis, l’any 1979, aquestes festes han tingut les flors com a motiu constant i recurrent. Fins i tot en les primeres edicions s’anomenaven Festes de Maig, les festes de les flors.
La venda de clavells a l’engròs que duia a terme l’Ateneu Popular La Flor de Maig els primers anys, implícitament, tenia una important càrrega simbòlica: la revolta dels clavells de Portugal, l’any 1974, no era tant llunyana, el record de les flors de la contracultura del moviment hippie, el flower power de la no violència dels anys 60 i 70,… les flors eren símbol de llibertat.
En aquesta cinquena edició del Projecte: La Flor de Maig, hem demanat a la pintora Neus Martín Royo que, triés una de les seves obres en la que les flors tinguessin un significat especial per a ella i que respongués a les motivacions que hem exposat. Ha triat l’oli sobre “Buguenvíl·lea”. Aquesta serà doncs, la Flor de Maig d’enguany
NEUS MARTÍN ROYO
Malgrat que es defineix com a pintora realista, l’obra de Neus Martín Royo (Barcelona 1968) és un recorregut intimista pels indrets que pinta, ja sigui el paisatge urbà de Barcelona, Londres, l’Habana, Nova York o el seu barri de Poblenou. I, en tots aquests indrets, sempre hi ha un misteri, una mirada que conté una història; com en el realisme d’Edward Hopper.
Neus Martín Royo és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i va estudiar gravat a l’escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona. Des de 1988 ha fet una trentena d’exposicions individuals i ha participat en unes quaranta de col·lectives arreu de Catalunya, Espanya i diverses ciutats europees (París, Ginebra, Nova York).
Premiada i becada en moltes ocasions, la seva obra forma part de les col·leccions d’art de l’Ajuntament de Barcelona, de PIMEC, de l’Autoritat Portuària de Barcelona, la Fundació Caixa de Sabadell, Arxiu Històric de Poblenou, la Col·lecció Testimoni de la Fundació La Caixa i un llarg etcètera.
Venda de litografies, punts de llibre i samarretes a:
·Llibreria Etcètera, c. Llull 203.
·Copisteria La Peiper, c. Marià Aguiló, 110
A partir del dia 12 de maig